Sukkerfri “florentiner”

Jeg prøvede disse sukkerfri, lækre og virkelig nemme florentiner for mange år siden og forleden stødte jeg tilfældigt på opskriften igen.. Og det kan jo ikke være helt tilfældigt, så jeg blev simpelthen nødt til at prøve dem igen, når nu vi skulle have morfar og Besse til kaffe.

De kan laves HELT uden tilsat sukker… hvis man altså gider betale pengene for den sukkerfri chokolade (eller undvære, men det ville virkelig være en skam), men jeg valgte at ofre sukkerfriheden lidt og dyppe dem i en god mørk chokolade – Det skulle jo også være så sundt ikke?!! 😉

Det tager ingen tid at lave de her kager og de er simpelthen så gode! Lad jer ikke skræmme af dadlerne (hvis man altså ikke er til det), man smager dem slet ikke.

Derudover kan kiksene alene (og sådan set også sammen med cremen) serveres til sukkerfri børn – Theo elskede det, og så gør det jo heller ikke noget når det er formet som dyr 😀

Du skal bruge:

Til kiksene:

 • 200 gram banan
 • 160 gram havregryn
 • ca. 8 dadler

Til cremen:

 • En pakke philidelphia light
 • ca. 8 dadler
 • 1 tsk. ren vanillepulver

 

 • Mørk chokolade til overtræk – evt. sukkerfri

Sådan gør du:

 1. Blend banan og udstenede dadler til en ensartet masse
 2. Bland havregrynene godt sammen med massen – Den skal være fast, men stadig klistret
 3. Rul blandingen ud mellem to stykker bagepapir og udstik runde stykker, evt med et glas (Hvis du som mig ikke har de rigtige remedier 😀 )
 4. Fortsæt indtil du har brugt alt dejen – For mig rakte det til 14 runde kiks og så lavede jeg nogle dyreformede udover
 5. Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 20 min ved 175 grader (forvarmet ovn). Hold øje med dem. De skal være begyndt at blive sprøde i kanten, men må godt være lidt bløde i midten, de bliver sprøde når de er kølet af.
 6. Lav cremen ved at blende alle ingredienserne godt sammen
 7. Når kiksene er færdige og kølet af, bruger du en ske til at putte cremen på en kiks og sætter derefter en kiks ovenpå.
 8. Når du har gjort det med alle dine kiks, dyppes de i smeltet chokolade og køler/størkner i køleskab eller fryser (afhængigt af hvor tålmodig du er 😉 )

Velbekomme! 🙂

 • Maria – Se også min profil på instagram -> mariagl7

Se også denne nemme opskrift på lækre børnevenlige æblebrud

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning #2