At være.. tirsdagstaknemmelig #2

Om den knap så grimme ælling og janteloven

Theo har fået nye bøger til samlingen og da jeg puttede ham i går, ville han gerne høre “Den grimme ælling” (for tiende gang siden i søndags.. 🙄). 

“Hvor er jeg uheldig, at jeg er blevet født så grim”

Historien om den grimme ælling og især ovenstående citat fra bogen fik mig til at tænke på en samtale jeg i sidste uge havde med nogle af mine 9. klasses elever. Klassen havde fået en kort pause fra undervisningen og en lille håndfuld elever var stadig i lokalet. De sad på skift og nævnte den ene ting efter den anden, som de ikke brød sig om ved dem selv – “jeg ser latterligt dum ud når jeg griner”, “Ja okay, men har du set min næse” og lignende negative bemærkninger om deres eget udseende. Jeg afbrød dem og tilføjede, at jeg da også håbede, at der var noget de godt kunne lide ved dem selv, hvorefter jeg spurgte ind til netop dette – “Hvad kan I så godt lide ved jer selv?”…. Og ikke en eneste af dem kunne på stående fod nævne en ting de godt kunne lide ved dem selv.

“Eeej, men det er da akavet, at sidde her og sige gode ting om sig selv”  blev der udbrudt og da jeg fik tænkt mig om, så havde jeg det faktisk lidt på samme måde. Jeg ville heller ikke så nemt kunne svare på selvsamme spørgsmål, uden at føle mig akavet og en lille smule “se mig”. 

Men er det ikke vanvittigt?!! Selvfølgelig må der være ting ved en selv, man bryder sig om, er tilfreds med eller måske ligefrem elsker (håber jeg da godt nok), men hvorfor skal det så være så svært og nærmest forbudt at sige højt overfor andre mennesker, selv når man bliver spurgt? 

Har janteloven virkelig stjålet vores mulighed for at tale godt om os selv? Er det med den i mende, at vi ikke tør tale for positivt om os selv i frygt for at andre så ser os som højrøvede og selvglade?

Hvorfor ligger det så ligetil for os, at tale os selv ned – nævne de ting vi er dårlige til, de ting vi ikke er tilfredse med og de ting vi ikke kan lide ved os selv? Når det så er så tilsvarende svært for os at tale om alle de gode og positive ting ved os selv – alle de ting vi faktisk kan finde ud af, de ting vi er gode til, de ting vi rigtig godt kan lide ved os selv? 

Måske burde vi skrive en ny lov – en “for hver negativ ting du siger om dig selv, skal du også sige en positiv”-loven..? Jeg skal i hvert fald nok skrive under!

 • Maria – Husk også at følge mig på instagram -> mariagl7

Ps. Jeg synes faktisk selv jeg har nogle okay flotte øjne og så er jeg egentlig rimelig tilfreds med mine lår (som jeg i øvrigt også har brugt mange timer på 😉)

Hvad kan DU godt lide ved dig selv? 

Pps (eller er det Pss, kan aldrig huske det? 😅) . Indsæt selv kommaer – for det er jeg i den grad VIRKELIG dårlig til 😂

6 kommentarer

 • Dorte

  Og så skal man hele tiden huske, at det man fokuserer på, får man meget mere af 👍❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Svindt

  Jeg kan godt lide mit smil og min rumpet 😁🍑 #positivitetlængeleve !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg synes du har en mega god røv! Og virkelig flotte skuldre. Og så er jeg også helt tosset med mine egne øjne, kan godt lide min næse ( undtaget når jeg er gravid og den er fyldt med vand) synes jeg har pæne fødder/ankler. Mit hår er ret sejt.så er jeg en pisse god mor. Jeg har er kæmpe hjerte og man er ret heldig hvis jeg skal sige det selv hvis jeg elsker en:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søde Stine – Nu skulle det jo altså ikke handle om mig 😅
   Fedt med de ting du er glad for ved dig selv og spændende at høre ☺️ Ville du have lige så nemt ved at tale om det mundtligt? Jeg er så nysgerrig på området 😅

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At være.. tirsdagstaknemmelig #2