Italienske durumbrød med smag

Sukkerfri daddelkugler med syndig smag

I sidste uge valgte min lidt for gamle macbook at gå i stå midt i min biketime. Det gjorde at mine medlemmer måtte sidde og køre med tung belastning i lidt for lang tid uden musik. De seje medlemmer tog det heldigvis med et smil, men mente også at det da måtte en is eller noget (vejret var en kende bedre i sidste uge) 😁 Den opfordring tog jeg selvfølgelig til mig og kom til at love at der nok skulle være en “gulerod” til næste time – som er i dag.

Så i formiddags har jeg været i køkkenet – sammen med min trofaste og virkelig søde (altså, hvis jeg selv skal sige det) hjælper. Vi har lavet disse vanvittigt lækre daddelkugler, som er helt syndige i smagen. De ryger med til de flittige bikefittere senere i dag 👌🏻🚴🏻‍♂️

Hvis man ikke er til dadler, skal man ikke lade sig skræmme – smagen af dadler er ikke gennemtrængende og maskeres godt af kakaoen og mandlerne. PRØV DEM! (Og lad mig meget gerne høre hvad I synes)

Jeg lavede dobbelt portion af nedenstående opskrift og jeg fik 73 kugler (+ det løse 🙈😅)

Opskriften nedenfor er en basisopskrift og til den kan man selv eksperimenter med forskellige smage og tilsætninger – Til min portion lavede jeg med lakrids, hindbær, digestive-kiks og så en omgang bare med basisopskriften med hakkede mandler uden på.

Du skal bruge:

 • 100 gram mandler
 • 250 gram udstenede dadler
 • 3 spsk kakaopulver

Sådan gør du:

 1. Bag mandlerne ved 150 grader i ca. 10 min. Det trækker sødmen frem i mandlerne og gør smagen ekstra god
 2. Blend dadlerne
 3. Blend de bagte mandler
 4. Bland dadler, mandelmel og kakaopulver til en samlet masse

Smagsvarianter:

 • Lakrids: Til hvad der svarer til lidt under halvdelen af ovenstående opskrift tilsatte jeg ca 1½ tsk lakridsgranulat til massen og rullede derefter kuglerne i lakridspulver
 • Hindbær: Til hvad der svarer til lidt under halvdelen af ovenstående opskrift tilsatte jeg ca. 1 spsk frysetørret hindbær. Jeg knuste yderligere 1 spsk til lidt finere pulver og trillede kuglerne i.
 • Digestive: Til hvad der ca svarer til ovenstående opskrift tilsatte jeg 3 knuste digestive-kiks til massen. Derudover knuste jeg yderligere 2 kiks, som jeg rullede kuglerne i.
 • Mandler: Jeg bagte lidt flere mandler i ovnen og hakkede dem derefter fint og rullede kuglerne i

Rigtig god fornøjelse og velbekomme

Husk meget gerne at fortælle, hvis du laver kuglerne og tag mig gerne på Instagram, så jeg kan se jeres fine daddelkugler 🤩 Find mig på mariagl7

 • Maria

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Italienske durumbrød med smag