Tirsdagstaknemmelighed #6

Torsdags-3’eren: 3 ting jeg ikke forstår

Fremover vil bloggen byde på torsdags-3’eren hver torsdag. Hver torsdag en ny liste med tre punkter til et eller andet specifikt emne. I denne uge handler torsdags-3’eren ting jeg ikke forstår 😅

Ideen til dette indlæg opstod egentlig efter en samtale med nogle af mine store elever. Det virker som om skellet mellem dem og mig er blevet større efter jeg er blevet mor – eller også er jeg bare blevet gammel 😅

Vores snak gav mig anledning til at tænke over nogle af de ting jeg ikke forstår. Og jeg snakker ikke forståelse som på den måde, at man ikke forstår trigonometri eller kvantifysik, men mere at jeg ikke helt forstår årsagen/ideen bag.

Nå men, here goes…

Streak

Her har vi fat i en af de helt store trends – Snapchat! 

På Snapchat er der en funktion der fortæller, hvis man har snappet frem og tilbage med den samme person over flere dage – det kaldes streak! 

Hvis min veninde Amanda og jeg vi snapper frem og tilbage idag, imorgen og i overmorgen så vil vi altså have et streak på 3.

Jo jo, det er da meget sjovt og fortæller noget om hvor frekvent ens kontakt (i hvert fald Snapchat-kontakt) er. Men det er jo nærmest en helt obsession for nogen og der er risiko for panikanfald, hvis et streak ikke opretholdes/mistes 🤯 Endnu mere uforståeligt er det, at de billeder der ofte sendes for at opretholde “streak” er ligegyldige billeder uden egentlig indhold – ja, nogle gange faktisk helt uden indhold og bare ordet “streak”…

Dét forstår jeg ikke..!

Folk der bliver i et job de tydeligvis ikke er glade ved

Lige ved siden af mit arbejde har vi et lille lokalt center, med et par dagligvarebutikker, en bager, kiosk osv.. I den ene dagligvarebutik arbejder der en lille håndfuldkassedamer. Og det er der jo sådan set ikke noget uforståeligt i, bortset fra at de alle virker til at være temmelig utilfredse med deres job. 

I et job som deres, hvor de virkelig er i kontakt med kunderne og egentlig står med ansvaret for at sende kunderne ud af butikken med en positiv oplevelse, der er de totalt malplaceret. Et par af damerne har siddet i kassen i butikken i al den tid jeg har arbejdet på skolen, altså snart 10år – Jeg har aldrig set dem smile 😳

Jo jo, det kan da også blive for meget med de der overenergiske kasseassistenter, som har opbygget et stort katalog af mere eller mindre gode jokes op, men jeg vil til hver en tid foretrække en peppy bemærkning end det stive blik man modtaget når man forsøger med et “fortsat god dag” sendt afsted med et smil.

For en lille håndfuld år siden startede en ny kassedame i butikken. Hun var venlig og smilende…. den første uge. Herefter virkede det som om hun havde færdiggjort sin oplæring og indtaget sin forudbestemte negative mine 🤷‍♀️🙄

Dét forstår jeg ikke?!

Brugen af voldsomme pengemængder på accessories og mærkevarer

Den her har jeg egentlig altid haft et “problem” med. Jeg har aldrig og vil aldrig blande mig i hvad andre folk bruger deres penge på. Men jeg har aldrig kunne forstå behovet for at bruge ualmindeligt mange penge på designertasker og overpriced sko. Jo jo, jeg er med på at man sagtens kan bruge lidt ekstra penge på en lidt bedre kvalitet, men jeg taler om når man er villig til at betale tusindvis af kroner på en lille taske eller flere tusind kroner på et par brugte sko. Jeg har intet imod mennesker, der ønsker at bruge deres penge på den måde, jeg forstår det simpelthen bare ikke.. Altså hvorfor? Jeg tænker ikke, at man behøver bruge over 2000kr for at få en taske i en ordentlig kvalitet? Eller hvad? 

——————————-

Hvad forstår du ikke? Kom endelig med tilføjelser til listen 🤩👏🏻

De bedste torsdagshilsner

  • Maria

Husk at du kan følge mig på instagram på @mariagl7

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstaknemmelighed #6