Fødselsdag, festligheder og forberedelser

Sukkerfri æblekage

Theo kender allerede ugedagene… I hvert fald havde han umiddelbart rimelig meget styr på i morges, at i dag er det søndag – Han hjalp mig med at lave min morgensmoothie og udbrød mens vi var i gang: “Lave kage i dag, vi lave kage senere..” 😄

Og han har jo så ret, vi skal da have søndagskage! Faktisk havde jeg lidt glemt det f Og det havde jeg jo så åbenbart også sidste søndag, der kom jeg bare først i tanke om det om tirsdagen 🙄 Utroligt hvad “sukkerfri november” kan give af bivirkninger – Og endda selvom søndagskagerne er uden sukker 😅👌🏻

Nå, men i hvert fald skulle der da bages kage i dag – Jeg kan jo ikke sige Theo i mod 😜 Og da heller ikke skuffe alle dem der forventer at der lander en søndagskage på bloggen her søndag eftermiddag 😁♥

Vi fik for et godt stykke tid siden en kæmpe pose æbler af min mor. Vi har ikke fået brugt dem alle og nu var det altså ved at være sidste chance for at få dem brugt. Så hvorfor ikke give en sukkerfri æblekage et forsøg. Med sødme fra dadler, syre fra æblerne og den gode efterårssmag af kanel blev det faktisk et ret godt resultat. Christian var også ganske tilfreds, men der skal heller meget andet end creme fraiche til, så er han glad 😅

Det er OVERHOVEDET ikke obligatorisk eller på nogen måder nødvendigt for kagens smag at den pyntes på den måde jeg har gjort – det er nemt, men tager selvfølgelig lidt længere tid end at lægge æbleskiverne tilfældigt ovenpå kagen 👌🏻☺

Du skal bruge:

 • 50 gram mandler
 • 30 gram havregryn
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel
 • 1 æg
 • 12 dadler uden sten – ca. 100 gram
 • 1- 2 æbler – ca. 200 gram
 • æble til pynt

Sådan gør du:

 1. Blend mandler og havregryn til mel
 2. Bland bagepulver og kanel i
 3. Blend æg og dadler til en ensartet masse
 4. Riv eller blend æblet
 5. Bland mel, daddelmasse og æble sammen
 6. Hæld dejen i en form
 7. Skær æblerne i tynde skiver
 8. Start indefra med en skive æble rullet, placer derefter en æbleskive ad gangen indtil du er nået helt ud til kanten (jeg løb tør for æble)
 9. Bag i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader (varmluft)
 10. Server evt. med creme fraiche (den er helt obligatorisk her hjemme)

Velbekomme og fortsat god søndag!

 • Maria

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdag, festligheder og forberedelser