Sukkerfri kokoskager

Mig og min morkrop

“En mors krop; krop hvis udseende og egenskaber (i større eller mindre grad) bærer præg af at have båret og født et barn”

Sådan lyder forklaringen når man slår ordet “morkrop” op på Ordnet.dk, som er den online version af den danske ordbog. 

Jeg har flere gange snakket med et par stykker af mine 9. klassespiger om hvilke ændringer der sker med kvindekroppen under en graviditet og efterfølgende. En af dem har flere gange udtalt “jeg er ikke sikker på jeg vil have børn, fordi så kommer min krop til at se sådan og sådan ud” og derudover også stillet spørgsmål som – “er det rigtigt at man får en flad røv af at være gravid?” og “får man ikke helt vildt mange strækmærker?”. 

Men der findes ikke noget endeligt facit til “morkroppen” og nogen bestemt måde man ser ud på fordi man har båret et barn. Desværre er begrebet “morkroppen” efterhånden bare sat så meget i bås, i stil med bikinikroppen – bare med negativt fortegn. “Morkroppen” er udskældt og bliver omtalt som noget man gerne vil skille sig af med.. #morkroppenskalvæk fx… Og hvor er det synd! 

For det første så er “morkroppen” ikke noget man kan skille sig af med – Er du mor? Har du en krop? Okay, så har du sjovt nok en morkrop. Og det er sådan set uanset hvordan den ser ud – om den har strækmærker eller ej, flad numse eller struttende bryster. Derudover – hvorfor så være så negativ omkring den krop der har været så sej at have båret et eller måske flere børn, og samtidig klaret at bringe dette/disse til verden? Vi burde takke kroppen, vi burde hylde kroppen og hver dag fortælle den, hvor megasej den er, fordi den har klaret det den har.

Men der er så meget fokus på, hvordan kroppen skal se ud. Fokus på hvor hurtigt vi taber os efter en graviditet. Hvornår er vi tilbage i vores normale tøj igen? Hvornår er vi tilbage til vægten fra før vi blev gravide? Og vi glemmer det allervigtigste – hvor mega freaking awesome det er, det kroppen har kunne klare og det den har præsteret – at skabe, bære og føde et lille menneske!! Det er jo kæmpe stort!

Ja, min krop har da ændret sig efter 9 måneders graviditet og der er ting jeg ikke kan gøre noget ved – Men i stedet for at blive ved med at skælde min krop ud for ting jeg alligevel ikke kan ændre på, har jeg valgt at acceptere det og imødekomme det. Mit maveskind er lidt løst i det og mine baller er draget lidt mere syd på – and so what? 🤷‍♀️

Jeg siger ikke at vi skal være fuldstændig ligeglade med vores krops fremtræden og det er helt okay at ville af med graviditetskiloerne.

Jeg er stolt af min krop og det den har præsteret. Alligevel arbejder stadig på den og har stadig et ønske om at være stærkere og se stærk og fit ud. 

Men jeg ville bare sådan ønske, at mødre ville omtale deres “morkrop”, som noget af det sejeste og at vi sammen kunne vende begrebet til noget positivt. Jeg har en “morkrop” og det er jeg megastolt af! ✌🏻

De bedste mandagshilsner fra mig og min seje morkrop

  • Maria

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri kokoskager