Torsdags-3'eren: 3 ting der udfordrer min “ordens”-hjerne

10 ting du nok ikke ved om mig

Ja, nu kommer det så til at handle lidt om MIG! I sidste uge spurgte jeg ud til, hvad torsdags-3’eren kunne handle om. Og her var der altså nogle der ønskede en liste med 3 ting man ikke ved om mig. For jeg er jo simpelthen så spændende et menneske???… Egentlig ikke, men listen var da meget sjov at lave alligevel. Måske er det meget sundt en gang imellem lige at blive sat til at tænke over – Hvem er jeg egentlig?! 🤔🧐

Nå, men here goes:

1. Jeg er udpræget kontrolfreak

Jeg har det utrolig svært ved når jeg ikke har kontrol over ting. Det kammede en lille smule over da jeg blev mor og mætte indse at man ikke kan skematisere og planlægge sig ud af alting. Jeg har det bedst når alt bliver i deres “kasser” og systemer, men er også blevet bedre til at acceptere at jeg ikke kan styre alt.

Jeg lægger tøj frem til Theo, så jeg er sikker på at han får tøj på der matcher og jeg har det rigtig svært ved, hvis jeg ikke får lavet madplan til ugen.

 

2. Jeg er venstrehåndet

Det tror jeg så nok at de fleste der kender mig godt ved.. Det lidt sære er, at jeg faktisk kun er venstrehåndet i den forstand at jeg skriver og skærer med venstre, men bruger højre til alt andet.. Ja, jeg børster også tænder med højre – det er mærkeligt nok det jeg oftest bliver spurgt om i forhold til min “kejtethed” 🤣

 

3. Jeg er perfektionistisk og et ordensmenneske

Den her hører måske sammen med nr 1, da det nok hænger lidt sammen med min hang til struktur og “kasser”. Min kollega, som jeg deler klasse med og mine elever driller mig ofte med dette karaktertræk. Forskellighederne ved min makker og jeg viste sig foreksempel i starten af skoleåret, hvor der skulle laves skema til vores klasse. Hun havde ikke noget imod at lave det, men jeg blev nødt til at tage opgaven, så jeg var sikker på at skemaet blev lavet med lige streger og samme størrelse skrift over det hele 🙈 Jeg er samtidig også typen der starter forfra på en indkæbsseddel, hvis jeg kommer til at skrive et ord forkert 🙄

 

4. Jeg er et kæmpe rodehoved

Ja, denne modsiger så punkt 1 og 3 totalt – men den er god nok! Jeg elsker struktur og orden og jeg elsker faktisk at skabe struktur og er egentlig også god til det. Og ligeså dårlig er jeg så til at holde struktur og orden. Jeg kan den ene dag farvesortere mit tøj, for den næste dag at hive alt ud af skabet i et totalt teenage-trip, for til sidst at kaste hele bunken tilbage i skabet, i et stort kaos – Og efterlade det sådan i en god rum tid 🙈💁‍♀️

 

5. Jeg har i min barndom prøvet adskillige sportsgrene uden held 

Jeg startede til volleyball da jeg var 18 år, men havde indtil da haft meget svært ved at finde ud af hvad der skulle være “min ting”. Jeg gik til gymnastik og svømning da jeg var lille, men det var mere sådan rent almindelighed end at det var noget jeg skulle blive rigtig god til. Både håndbold og fodbold blev også afprøvet. Håndbold var sjovt, men blev aldrig rigtig den store succes og jeg forblev hende fløjen der fik bolden en gang imellem. I fodbold måtte jeg nok bare indse, at jeg var bedre til at sparke de andre over skinnebenene og få bolden i hovedet, end jeg var til at spille fodbold – Så det blev en kort fornøjelse. Skydning gik jeg faktisk til i et godt stykke tid, og jeg husker da også mig selv som okay god. Men skydning var sådan en familieting og i de tidlige teenagerår mistede jeg bare interessen. Jeg har aldrig forsøgt mig med nogen ketchersport, med mindre bordtennis tæller – Som jeg var til én gang. Men jeg har spillet havebadminton med min storebror mange gange… Og lavet utrolig mange huller i luften 🏸

 

6. Jeg er elendig til at lære sprog

Jeg havde tysk tre år i folkeskolen – 7.-9. klasse.. Da vi nåede til afgangsprøverne måtte jeg indse at jeg havde brugt min tyskundervisning på andet end at lære selve sproget og jeg gik aldrig op (Heldigvis for mit gennemsnit). Jeg vidste godt at tysk aldrig ville blive “mit sprog” og jeg valgte derfor begynder-fransk på gymnasiet. Nu var gymnasiet nok heller ikke lige min storhedstid og heller ikke her formåede jeg at tilføje et fremmedsprog til mit CV. Jeg var så heldig at skulle op til eksamen i fransk.. Det resulterede i et “flot” 5-tal. Som min fransklærer sagde “Jeg kunne altså ikke give dig højere for at snakke dansk”. Jeg kunne praktisk talt ikke et ord fransk, og havde brugt hele min forberedelsestid på at oversætte den franske tekst til dansk, så jeg i det mindste forstod hvad den handlede om.. Ikke min storhedstid nej 🤣

 

7. Jeg kan ikke sætte kommaer

Jeg mener at jeg gik i 8. eller 9. klasse da “det nye komma” blev indført. Jeg havde rigeligt svært ved det gamle komma og efter adskillige forsøg, måtte min dansklærer opgive at lære mig det nye komma og vi holdt os til det gamle. Jeg aner faktisk overhovedet ikke hvad jeg laver nu, når jeg sætter kommaer. Jeg forsøger at sætte dem der hvor jeg tænker det giver mening og har da som oftest altid et komme for an men (for den kan jeg huske), men jeg er også sikker på at mange af mine kommaer er totalt forkert placeret og jeg kan aldrig huske reglerne for bi- og hovedsætninger.. Og før du tænker – “jeg kan da godt lige forklare dig komma-reglerne”, så bare stop, giv op! Jeg er et tabt tilfælde og jeg kommer ikke til at huske de ting du forsøger at lære mig. (Til gengæld har jeg nogenlunde styr på nutids-r) 🤦🏼‍♀️

 

8. Jeg kan dræbe selv en kaktus

Jeg formår simpelthen ikke at holde en plante i live. Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert, men jeg præstere at dræbe den ene plante efter den anden, hvis det er mig der skal tage ansvar for den – Så det gør jeg ikke. Her hjemme er det Christian der vander planter.. For enten glemmer jeg det eller også får jeg givet for meget vand – Eller måske endda begge dele.

 

9. Jeg er ekstremt bange for fugle

Et tur over rådhuspladsen er et helvede for mig. Jeg hader fugle og jeg hader at jeg ikke kan kontrollere eller forudsige deres bevægelser. Jeg ved ikke helt hvad det er jeg er bange for, for jeg har jo sådan set aldrig oplevet at en fugl flyver ind i mig og jeg tænker ikke det ville ske, at en fugl kunne finde på at sætte sig oven på mit hoved. Alligevel forsøger jeg at holde mig så langt væk fra fugle og går altid en stor bue uden om, hvis jeg møder nogen på vejen.

Det helt store issue er fugle indenfor – Der tangerer vi på grænsen til panikangst! Faktisk var der en episode på arbejdet for en del år siden efterhånden. En fugl fløj ind i mit klasselokale og ja, jeg gik i panik. Jeg spurtede ud af lokalet, smækkede døren efter mig og lod min den gang 4. klasses elever sidde tilbage i lokalet – Så måtte de ligesom ordne situationen. Jep, meget voksent, pædagogisk og læreragtigt 😇😎

 

10. ????

Jeg er åbenbart ikke i stand til at lave en liste med 10 punkter om mig selv – og kan samtidig heller ikke acceptere at listen så kun er på 9 punkter… 🙄🔫


Det var lidt om mig… Nu vil jeg smutte på loftet og hente julepynt ned! Når Theo kommer hjem i dag, skyder vi for alvor julen igang. Vi skal pynte op i hele hjemmet, høre julemusik og bare julehygge. Det er totalt fjollet – men jeg glæder mig som et lille barn. Egentlig ikke fordi jeg er totalt i julestemning, men fordi det er starten på at skabe traditioner med min lille familie – Og dét er jeg bare tosset med!

Jeg håber I alle får denne skønneste fredag!

  • Maria

#bloggersdelightplus

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdags-3'eren: 3 ting der udfordrer min “ordens”-hjerne