Lækker sukkerfri gulerodskage

Efterårsferie uden kage..?!???? NEJ!! Så på vores lille sommerhustur med svigerfamilien skulle denne gulerodskage afprøves. Et lille tip - det kan godt betale sig at fjerne stenene fra dadlerne INDEN man blender. Og endnu bedre er det hvis man i hvert fald fjerne dem INDEN man bager kagen.... 🙄 Ja, det var en lille upser fra min side som gjorde kagespisningen en lille smule mere interessant 😅 Kagen blev heldigvis (trods indeholder af daddelsten) godkendt - af både store og små 😄😍 Du skal bruge:
  • 3 æg
  • 3-4 gulerødder
  • 1-2 æbler
  • 2 bananer
  • 150 gram dadler - uden sten 😉
  • 2½ dl grahamsmel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 2 håndfulde mandler
Til “smør-cremen”:
  • 2 pk Philadelphia light
  • 6 dadler
  • ½ tsk vanillepulver
  • Lidt revet citronskal
Sådan gør du:
  1. Riv gulerødder og æbler groft
  2. Pisk æggene lidt luftige
  3. Blend dadler og banan
  4. Hak mandlerne groft
  5. Vend forsigtigt gulerødder, æbler, dadler, banan, mandler og æg sammen
  6. Tilsæt bagepulver og kanel
  7. Tilsæt forsigtigt grahamsmelet lidt af gangen indtil dejen har en grødagtig konsistens
  8. Smør en form og hæld dejen i formen
  9. Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 20-25 minutter
  10. Lad kagen køle helt af
“Smørcremen”:
  1. Blend philidelphia sammen med dadlerne (uden sten.....)
  2. Rør vanillepulver og citronskal i
  3. Sæt på køl til kagen er kølet af
  4. Når kagen er kølet af smøres “smør-cremen” på kagen
Velbekomme 🤗😋
  • Maria
Husk at følg mig på Instagram - her: mariagl7