Tirsdagstaknemmelighed #7

Den lille hjælp i køkkenet

Noget af det jeg virkelig elsker ved at Theo er blevet så stor (okay, han er stadig ret lille, men så i det mindste større..) er at han rigtig gerne vil hjælpe til… med ALTING 😅

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for nogen, at jeg bruger en hel del tid i køkkenet. Det er primært mig der står for madlavningen herhjemme – Ikke fordi Christian ikke vil, ikke kan eller ikke gider, men man skal jo gøre det man er bedst til 😉 Og jeg elsker at lave mad og bage og jeg synes egentlig også jeg er ret god til det (hov, roste jeg lige mig selv?!?? 😳👏🏻)

Christian er til gengæld virkelig god til at lege med Theo (og til at støvsuge, men det er en helt anden snak), så det er som regel sådan fordelingen er. (Pssst. Jeg kan selvfølgelig også godt lege med Theo, selvom det godt kunne komme til at lyde som om det ikke er tilfældet 😅 Men skal jeg være helt ærlig er jeg faktisk ikke verdensmester til det – måske jeg skulle skrive lidt om det?!…)

Nå tilbage til det med den lille hjælper… På det seneste er jeg blevet virkelig glad for at have Theo med i køkkenet – Bevæbnet med en god portion tålmodighed og overbærenhed selvfølgelig, for lets face it… Theo er en krudtugle uden lige og har efter 5 sek på køkkenbordet både væltet glas og rakt ud efter de skabeste knive han kan få øje på. Men han elsker det!! Han elsker at hjælpe til, føle at han bidrager og han stråler af stolthed, når han får lov at røre i dejen, tømme handlenettet (jep, jeg er mormor-agtig med et oldgammelt handlenet 👵🏻🙈)  for vores indkøb eller vaske sit eget glas op.

Og der er altså masser af ting en tumling kan hjælpe til med i køkkenet! Jeg har egentlig været lidt skeptisk over for at inddrage Theo i madlavningen og de andre praktiske ting i køkkenet, nok mest fordi at tingene tit skal gå lidt hurtigere end, hvad Theo kan klare. Men jeg har nu erfaret at det giver så meget mere, at vi er sammen om det og at han får lov til at deltage. Så f*** det at maden nogle gange kommer ti minutter senere på bordet eller at der spildes lidt vand, tabes et glas under borddækningen eller you name it – Theo oser af tilfredshed når han hjælper til og det smitter sgu 🤗

Hvad får Theo så lov til at hjælpe til med?

  • Fylde ting i skålen når der bages
  • Smage på ingredienserne undervejs (måske I skal holde jer fra det rå kød, men hold jer ellers ikke tilbage. Tumling har kun godt af de mange smagsstimuli)
  • Vaske simple tingop (jep, det går langsomt, men hvilken glæde)
  • Dække bord
  • Tømme indkøbsposer
  • Tømme opvaskemaskine (måske bare lige holde de små fingre fra det kongelige porcelæn 😅)

Okay, indrømmet – Det er sørme ikke altid at min lille fyr er den største hjælp i køkkenet, men når han ikke er det, sørgen han i den grad for at holde sin mor beskæftiget og med selskab 😉

Og nogle gange får jeg altså også nok… Nok af at sige “Nej Theo, det skal du ikke nu..”, “Nej Theo, den skal du ikke putte i munden..”, “Pas på du ikke falder ned..”, “Nej, den skal du ikke røre ved..”

Men lad mig høre jer – Har I jeres tumling med i køkkenet og hvad hjælper han/hun til med?

De bedste hilsner

  • Maria

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstaknemmelighed #7