Dagens dilemma: Begyndende vinterdepression og rejsefeber

DIY: 5 ideer til julegaver til bedsteforældrene

Vi nærmer os med hastige skridt den søde juletid. Julen er altså noget særligt og for mig handler det i den grad om hygge, familie og kærlighed. Derudover handler det også om at få lov til at glæde dem man holder allermest af med velvalgte gaver. 

Her får du ideer til nogle af de gaver der vækker allermest glæde. Hjemmelavede gaver fra familiens mindste til bedsteforældrene.

Glaskugler med håndaftryk

Theo gav sine bedsteforældre et sæt af disse glaskugler til sin første juleaften, da han var 2 uger gammel. De kan laves i forskellige stile, men vi valgte at bruge lim og glimmer. 

Vi smurte hånd og fod ind i lim og placerede dem på hver sin glaskugle. Derefter strøede vi godt med glimmer ud over og lod glaskuglerne tørre.

Søstrene grene har runde gennemsigtige glaskugler – der er som regel fjer eller lignende i, men det plejer at være lige til at tage ud. Jeg fandt dog disse flade glaskugler i Panduro, i en pakke med seks stk. De kostede lidt ekstra, men fungerede perfekt! 

 

Hånd- og fodaftryk i gips

Her er endnu en sød ide til at få hånd- og/eller fodaftryk op at hænge.

Vi lavede en trylledej og delte dejen i to og trykkede den ud i to plastikbøtter, så fladt som muligt. I trylledejen lavede vi nu aftryk af Theos hænder og fødder. Herefter lavede vi en gipsblanding og hældte i aftrykkene, så det kun lige dækkede selve aftrykket. Nu skulle trykkene bare tørre. Da de var helt tørre lavede vi en gipsblanding med og hældte i billedrammer, hvor vi havde fjernet glasset. Vi lod gipsblandingen tørre lidt og trykkede derefter aftrykkene fast i. Herefter er det bare at lade aftrykkene tørre helt og så er de klar til at glæde bedsteforældrene eller hvem der nu skulle være de heldige modtagere 🙂

 

Posemaleri

Det her var en af gaverne fra Theo til bedsteforældrene til jul sidste år – Theos første kunstværker.

Det kan blive et frygtelig svineri, hvis man lader tumling gå amok med akrylmalingen. Her sikrede vi at malingen blev på papiret og så blev resultatet også lidt sjovt.

Vi satte klatter af maling på papiret og lagde forsigtigt papiret i en klar pose. Derefter fik Theo lov at gå amok og sætte sit helt personlige præg på kunstværket. Da Theo havde fået fordelt farverne godt, fjernede vi posen og lod kunstværket tørre, hvorefter det blev sat i ramme.

 

Lysestager af håndaftryk

Disse fine lysholdere kan jeg ikke tage æren for – men det gør i den grad ikke ideen dårligere 👌🏻

Lysestagerne her fik vi i julegave af Theo sidste år. Han havde lavet dem sammen med verdens bedste dagplejemor – og man kan vist godt sige at den hormonelle mor her, blev bare en kende rørt da hun åbnede den fine gave 😍 Der er noget så fint og symbolsk over hånden der bærer et lys ♥

Lysholderne er lavet af selvhærdende ler. Theos hånd blev placeret på udrullet ler og herfra blev der tegnet omkring og efterfølgende skåret ud. Derefter blev håndaftrykket formet omkring et lys og sat til at tørre. Theo hjælp til sidst med at male og pynte aftrykkende 😍

 

Fotokalender

Jeg tager SÅ mange billeder af Theo!! Og det ville jo være synd, hvis ikke flere fik glæde af nogle af alle de dejlige billeder 😉 Faktisk var det min svigermor der selv ønskede sig en kalender sidste år og den chance greb vi hurtigt. Vi brugte Pixum, ligesom vi altid gør til alle andre fotoopgaver. De har utrolig hurtig levering og resultaterne er altid rigtig gode. Man henter bare en app til telefonen og så kan man indsætte billeder og opsætte kalenderen lige som man vil have den – det er supernemt. 

 

Rigtig god fornøjelse med julegave-kreationerne! Skriv endelig en kommentar, hvis du har flere gode ideer til hjemmelavede julegaver til bedsteforældre eller andre der end har fortjent 😉

  • Maria

#bloggersdelightplus

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens dilemma: Begyndende vinterdepression og rejsefeber